Nicuşor Dan: Dragnea legfontosabb bejelentése az volt, hogy még nem lehet ő a miniszterelnök

Nicuşor Dan: Dragnea legfontosabb bejelentése az volt, hogy még nem lehet ő a miniszterelnök
Liviu Dragnea szociáldemokrata elnök legfontosabb szerdai bejelentése az volt, hogy még nem lehet ő a miniszterelnök – nyilatkozta Nicuşor Dan, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke.

“Liviu Dragnea legfontosabb bejelentése az volt, hogy még nem lehet ő a miniszterelnök, és a Szociáldemokrata Párt (PSD) módosítaná a törvényt, hogy ő lehessen a kormányfő. Ezt már megszokhattuk. (…) Az egyetlen kritérium, amelyet Liviu Dragnea figyelembe vett, az az önmagával szembeni hűség volt és az attól való félelme, hogy ha fontos személyre bízza ezt a tisztséget, az átveheti helyét a párton belül” – nyilatkozta az USR elnöke.

Nicuşor Dan szerint Sevil Shhaideh nem “akkora szabású” politikus, hogy miniszterelnöki tisztséget tölthessen be.

“Egyike volt azoknak, akik támogatták a városrendezési törvény módosítását úgy, hogy az ingatlanspekulánsok tömbházakat építhessenek a házak közé és a zöldövezetekre. Azt hiszem, ez a PSD-féle stílus, ez a jelölés jól tükrözi, hogyan fog kormányozni a PSD a következő négy évben. Nem fogják betartani a törvényeket, öncélúan megváltoztatják majd azokat, és diktatórikus módon fognak viselkedni” – véli az USR képviselője, aki hozzátette, hogy ezt az álláspontot megosztják az államfővel is.

Szerdán Liviu Dragnea elnök bejelentette, hogy Sevil Shhaidehet jelöli a miniszterelnöki tisztségre a Szociáldemokrata Párt. Hozzátette, “egyelőre” nem tarthatja fent a maga számára ezt a tisztséget.

AGERPRES/(RO – szerző: Cătălina MATEI, szerkesztő: Andreea ROTARU; HU – szerkesztő: CSATLOS Károly)

www.agerpres.ro