Nicuşor Dan a Btk.-t módosító rendelet eltörléséről: az utca óriási győzelme ez

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Nicuşor Dan
A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Nicuşor Dan
“Az utca óriási győzelmeként” könyveli el a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Nicuşor Dan a miniszterelnök szombat esti bejelentését, miszerint eltörlik a büntetőjogot módosító kormányrendeletet.

“Ez az utca óriási győzelme, amelyet mostantól minden politikusnak szem előtt kell tartania. Tiszteletem mindazoknak, akik utcára vonultak itthon és az országhatáron túl. A nyomásgyakorlást folytatni kell legalább addig, amíg a parlament sürgősségi eljárással elutasítja a közkegyelemről szóló törvénytervezetet, amelyet a kormány nyújtott be. Grindeanu ma este is hazudott, amikor azt mondta, hogy a rendelet célja az volt, hogy hozza összhangba a a törvénykezést az Alkotmánybíróság döntéseivel” – írja Facebook-oldalán az USR elnöke.

Nicuşor Dan hozzátette, Sorin Grindeanunak “csak annyi a dolga, hogy törölje a rendeletet, majd távozzon”.

“Mérhetetlen arcátlansággal felajánlotta, hogy tárgyal a pártok képviselőivel a Büntető törvénykönyv módosításáról, a rendelet jelenlegi szövegét használva kiindulópontként, leszámítva a 200.000 lejes küszöbértéket. Fel sem merülhet, hogy Grindeanu vezesse le a témában zajló tárgyalásokat, az pedig még kevésbé, hogy ez a rendelet szolgáljon az egyeztetések alapjául. Grindeanunak csak annyi a dolga, hogy törölje a rendeletet, majd távozzon” – tette hozzá Nicuşor Dan.

Sorin Grindeanu miniszterelnök szombat este jelentette be, hogy a vasárnapi kormányülésen eltörlik a Büntető törvénykönyvet és a Büntetőjogi perrendtartási törvénykönyvet módosító sürgősségi kormányrendeletet.

www.agerpres.ro