Niculescu lehet az edző

Claudiu Niculescu
Claudiu Niculescu
Adrian Falub és Gheorghe Ţălnar után egy harmadik variáns vetődött fel a menesztett Gheorghe Ghiţ lehetséges helyettesítőjeként. Niculescu lehet a befutó.

A Nagyváradi Bihar FC által vasárnap játszott hazai pályás bajnoki mérkőzésen született döntetlen miatt menesztették a vezető edzői posztról Gheorghe Ghiţet, a piros-kékek trénerét. Már a FC Olt elleni találkozó (1–1) előtt megkezdődött a találgatás, hogy negatív eredmény esetén menesztik-e Ghiţet, ugyanis az összecsapást a Bodola Gyula Stadionban tekintette meg Cornel Ţălnar, a Dinamo egykori labdarúgója, majd a fővárosi klub utánpótlás nevelő klubjának edzője. Az 55 éves szakember nem volt hajlandó nyilatkozni, s úgy tűnik a váradi fociklub nem tudott megegyezni a szakemberrel, aki vasárnap haza is utazott.

Szerződést bontott

Az előtt azonban ajánlhatott valakit, mivel már a múlt hét végén megkeresték a Bukaresti Dinamo egykori gólvágóját, Claudiu Niculescut, aki az utóbbi két szezont játékosként, majd edzőként, s az utóbbi időszakban ismét csak labdarúgóként a Kolozsvári Universitateanál töltötte. A futballista tegnap fel is bontotta szerződését az egyetemista csapattal, s ez arra enged következtetni, hogy elvállalja az edzői munkát – és csak is azt – a Bihar FC-nél. Kérdésünkre tegnap sem a Liberty, sem a Bihar FC elnöke, Cătălin Sărmăşan, illetve Şerban Morcan nem tudott konkrét választ adni Ghiţ utódjával kapcsolatban, mindössze annyit közöltek, hogy szerdáig biztosan lesz vezető edző.