ERDON Helyi hírek

2010.01.17. 15:49

Helyesírási verseny

<p>Szatmárnémeti - Szombat délelőtt a szatmárnémeti Református Gimnázium adott otthont a középiskolás diákok számára szervezett Implom József helyesírási versenynek.</p>

Szombat délelőtt, immár hagyományos módon a szatmárnémeti Református Gimnáziumban zajlott az Implom József helyesírási verseny. A középiskolás diákok számára szervezett vetélkedő megyei megmérettetésére 75 tanuló jelentkezett, akik közül betegség miatt 61 jelent csak meg – a nagykárolyi Kalazanczi Szent József Római Katolikus Iskolaközpontból, a nagykárolyi Elméleti Líceumból, a tasnádi Ipari Iskolaközpontból, a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból, valamint a Református Gimnáziumból.

A diákok által megoldott feladatokat – tollba mondás és tesztfeladat – az Anyanyelvápolók Szövetsége állította össze, a feladatok között szerepelt sok olyan magyarországi földrajzi helyet megjelölő szó is, ami a szatmárnémeti diákok számára nehézséget okozott, mivel nagyon ritkán vagy egyáltalán nem találkoznak vele – tájékoztatott Gál Gyöngyi, a magyar oktatásért felelős szaktanfelügyelő.

A helyesírási verseny eredményei mára várhatóak. A négy legmagasabb pontszámot elérő diák képviseli megyénket a verseny országos döntőjén, amit január 20-án Sepsiszentgyörgyön tartanak meg, a helyesírási verseny Kárpát-medencei megmérettetését pedig februárban, a magyarországi Gyulán rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!