Nézői nyomásra újra képernyőn a Maradj talpon!

Nézői nyomásra újra képernyőn a Maradj talpon!
2012. december 31-én parádés szilveszteri műsorral búcsúzott Gundel Takács Gábor kvízműsora a nézőktől. Tavasszal újra az M1 képernyőjére kerül a közmédia legnépszerűbb szórakoztató műsora!

 

A tudás alapú vetélkedő 2011. októberi indulása óta 233 alkalommal jelentkezett hétköznapokon az M1 esti Híradója előtti sávban. Gundel Takács Gábor műsora a közszolgálati televíziócsatorna legnézettebb műsorai között foglalt helyet: adásonként átlagban közel félmillió ember nézte, és estéről estére közel egymillió tévénéző kapcsolódott be az izgalmakba. A legnézettebb adások a szilveszteri különkiadások voltak: 2011 utolsó napján 780 ezer fős, 2012. december 31-én pedig 897 ezer fős nézettséget ért el a népszerű vetélkedő.

A tervezettnél hamarabb

„A sajtóhíresztelésekkel ellentétben nem volt szó a Maradj talpon! megszüntetéséről, viszont úgy éreztük jobb, ha pihentetjük egy ideig” – mondta Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke. „Abban mindenki egyetértett, hogy a műsor 233 adás után megérdemel egy kis pihenőt. Tisztában voltunk azzal is, hogy a vetélkedőt és Gundit is nagyon szeretik, arra viszont nem számítottunk, hogy a nézők ilyen hevesen követelik majd vissza kedvenc műsorukat, ezért döntöttünk úgy, hogy a tervezettnél korábban, már március közepén visszatérhet a képernyőre” – tette hozzá a sajtófőnök. A műsor indulása óta vezetett statisztikák nagyon beszédesek: 2011. október 3. óta 233 adás került képernyőre. A játékba 20 ezernél is többen jelentkeztek, több mint 2400 versenyző ki is próbálhatta magát a stúdióban. Kétezren ugyan a titokzatos süllyesztőn át távoztak, a többiek viszont összesen 433 millió forinttal lettek gazdagabbak. A fődíjat, a 25 millió forintot eddig két szerencsés játékos vihette haza: Bajorfi Ákos ügyvéd volt az első 2012 februárjában, majd Kádár Zoltán közgazdász 2012 decemberében. Mind a 10 párbajt eddig négy játékos vállalta, de közülük két bátor vállalkozó elbukott, és üres kézzel „pottyant le”. A legeredményesebb női játékos 9 párbajt vívott meg sikeresen, 2.750.200 forintot gyűjtött össze, de ő már a 10. megmérettetésre nem vállalkozott. A játékban 15.700 kérdés hangzott el. A naponta jelentkező műsor tavasszal több speciális epizóddal is jelentkezik. A gyerekek újabb lehetőségre számíthatnak, de színészekkel, néptáncosokkal is terveznek színes adásokat.

Forrás: Nielsen Közönségmérés