Járvány

2020.04.30. 19:45

Hivatalos: a PSG a francia bajnok

A Francia Labdarúgó Liga csütörtökön a Paris Saint-Germainnek ítélte a bajnoki címet, miután Edouard Philippe miniszterelnök kedden befejezettnek nyilvánította valamennyi profi sportág 2019/20-as idényét.

(FILES) In this file photo taken on January 15, 2020 Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe reacts during the French L1 football match between Monaco (ASM) and Paris Saint-Germain (PSG) at the Louis II Stadium in Monaco on January 15, 2020. - The football season in France has been declared over following a league vote on Thursday, with Paris Saint-Germain being named as champions. PSG topped the Ligue 1 table by 12 points from Marseille when the season was suspended in mid-March because of the coronavirus outbreak, which has gone on to kill more than 24,000 people in France. (Photo by Valery HACHE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Valery Hache

A PSG, amelynél Löw Zsolt a másodedző, 12 pontos előnnyel vezetett a második Olympique Marseille előtt a Ligue 1-ben, amikor a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették a sorozatot, amiből még tíz forduló volt hátra.

A Bajnokok Ligájában negyeddöntős fővárosiak így az elmúlt nyolc idényből hetedszer végeztek az élen, összességében kilencedszer lettek bajnokok.

A liga arról is döntött, hogy

az élvonal utolsó két helyezettje, az Amiens és a Toulouse kiesett, míg a másodosztály két legjobbja, a Lorient és a Lens feljutott.

Ugyanakkor az első osztály 18. és a másodosztály harmadik helyezettje közti osztályozó elmarad.

„Lehetnek még fellebbezések, de a döntéseink szilárdak”

- mondta Didier Quillot, a liga vezetője, aki hozzátette, az európai szövetségnek (UEFA) május 25-ig kell elküldeniük a következő szezon nemzetközi indulóit.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában