Beruházás

2020.08.20. 09:53

Új pedagógiai módszerek Székelyhídon

Jelentős beruházásoknak köszönhetően egyre több fejlesztési projekt körvonalazódik Székelyhídon, melyek közül több is a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es frakciójának a támogatásával és finanszírozásával valósul meg, mint például a Petőfi Sándor Elméleti Líceum modern oktatási eszközökkel történő felszerelése. A Petőfi Sándor Elméleti Líceumban Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere és Barta Imre iskolaigazgató köszöntötte Szabó József megyemenedzsert, az RMDSZ megyei tanácselnökjelöltjét és Vitályos Barnát, a beruházás feltételeit megteremtő, a Bihar Megyei Tanács által létrehozott Fenntartható Fejlődési Ügynökség vezetőjét. Az elöljárók azért látogattak el a helyi líceum épületébe, hogy megtekintsék azokat a fejlesztési eszközöket, amelyeket a megyei tanács anyagi támogatásának köszönhetően a tanintézmény sikeresen megvásárolt és felszerelt.

Béres Csaba elmesélte, hogy a fejlesztésekre kapott összeg több mint 100 ezer lej volt, amely a következő eszközök beszerzését tette lehetővé: 60 ezer lejből tűzvédelmi és biztonsági felszereléseket vásároltak az iskola számára, 30 ezer lejből oktatási célt szolgáló játékokat, közel 12 ezer lejből számítógépes felszereléseket, mint például tableteket és 3D nyomtatót, valamint 6 ezer lejből speciális bútorokat óvodások számára.

Barta Imre iskolaigazgató örömmel mutatta meg Szabó Józsefnek például azokat a beszerzett legókészleteket, amelyek segítségével az óvodáskorúak, illetve a nyolcadikosok tanulási folyamatát lehet majd stimulálni. „A nagyobb osztályok számára ez új, robotika tantárgyat fog jelenteni, saját kezűleg építhetnek majd a diákok elektromos motorok alkalmazásával. Edelény volt a mintánk, az Edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, amely már évek óta alkalmazza ezt a módszert az oktatásban, és a tapasztalatcserének köszönhetően most a székelyhídi líceum diákjai is kipróbálhatják ezt a módszert” ‒ mondta Barta Imre.

Szabó József RMDSZ-es elöljáró elmondása szerint az új pedagógiai módszerek bevezetése egyedülálló lehetőséget nyújt majd az oktatás hatékonyságának növelésére. „Az elmúlt négy évben is külön figyelmet fordítottunk az oktatásra és annak körülményeinek javítására. Az ebbe befektetett munka és beruházás a kistérségekben való megmaradásnak és jövő építésnek a záloga” – emelte ki a megyemenedzser.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában