Népzenei hétvége, világzenei hangulatokkal

Népzenei hétvége, világzenei hangulatokkal
Pénteken oktatással egybekötött élőzenés táncházba, míg szombaton az Ethnofil zenekar koncertjére várják az érdeklődőket a nagyváradi Moszkva kávézóba.

 

Február 17-én, pénteken este 8 órai kezdettel, oktatással egybekötött, élőzenés táncházat szerveznek a Moszkva Kávézóban a Sorogja népi zenekar kíséretével. Muzsikál: Szilágyi Tóni, Bartalis Boti, Bacsó László és Kelemen Janó. Az újonnan érkezőknek és tanulni vágyóknak Kádár Elemér és párja oktatja majd a széki-, Küküllő menti-, moldvai-, felcsíki-, szilágysági-, kalotaszegi-, és mezőségi táncokat. A környező Partiumi és Magyarországi településékről is érkeznek tánccsoportok, hogy minél szélesebb körű találkozóra kerülhessen sor. A Táncházba szeretettel várnak minden táncolni, énekelni vágyó fiatalt és örök fiatalt. A belépés ingyenes és a szervezők jóvoltából zsíros kenyérrel is kedveskednek a néptánc kedvelőinek.

Szombaton 21:00 órától, a 2008 végén egri fiatalokból alakult Ethnofil zenekar, a magyar népzene, a világzene és a modern jazz világába kalauzolja hallgatóit. A jazzes elemekkel tarkított hegedűjáték (Simon Ádám), az ötletgazdag ritmusok (Okos Gergely – dobok, Kocsis Levente – basszusgitár), a klasszikus hammond hangszín és a korszerű harmóniák (Weil András) együttléte, egy stílushatárokat átlépő eklektikus – ethnofil – hangzást eredményez, melyben meglepetésszerű módon tűnnek fel a legkülönbözőbb zenei motívumok. Sodrós. Lassulós, meg tekerős is. Világzene, népzene, nu-dzsessz, progresszív. Ebben a sokszínű hangzásban mindenki megtalálhatja a számára kedves műfajt a progresszív elemektől a reggae-ig és nem maradnak el a merész váltások, a zenei poénok sem, melyek igazán élvezetessé teszik az Ethnofil hallgatását. A koncertre 5 lejbe kerül a belépő. Szeretettel várnak mindenkit!