Néptáncosaink Amerikában

Akt.:
Fotó: lumidance
Fotó: lumidance
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (korábban Honvéd Táncszínház) Japánban tett turnéjáról a tavasszal számoltunk be, annak okán, hogy soraikban két megyénkbeli néptáncos is ott van, a margittai Bordás Barnabás és az érmihályfalvi Rencz Norbert. A táncegyüttes ezekben a napokban már az USA-ban (New York, Washington, Buffalo, Dayton, Chicago, Detroit, Pittsburgh, stb.), turnézik, illetve egy féllépés erejéig a kanadai Torontóba is ellátogatnak.

A két hetes, tíz fellépéses körutazáson az ’56-os megemlékezések jegyében készült Spirit of Hungary (Magyar Szellemiség) címet viselő műsorukat adják elő, benne a két fiatalember újra régiónk néptáncosainak hírnevét is öregbíti. A felvétel a turné első napjaiban készült New York jól ismert látképével a háttérben, Barnabás a hátsó sorban jobbról negyedik, Norbert az elsőben jobbról a harmadik.

Rencz Csaba0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter