Néptáncgálát szervezett az NMD

Néptáncgálát szervezett az NMD
Nagyvárad- Amint már megszokhattuk, december nem csupán a szeretet és az ajándékozás hónapja, hanem a hagyományőrzésé is, így idén immár VII. alkalommal rendezték meg a Nagyváradi Magyar Diákszövetség Néptáncgáláját, az RMDSZ Communitas Alapítványának támogatásával.

 

A nagyváradi Ady Endre Középiskola dísztermében a borsi Galagonya gyermek néptánccsoport szórakoztatta a megjelenteket moldvai, dél-dunántúli és szatmári táncösszeállításokkal. A jelenleg Bajgyik-Baranyi Emma és Forgács Zsombor vezette Galagonya gyermek néptánccsoport 2004-ben alakult, mintegy utánpótlásaként a felnőtt együttesnek, mára viszont igazi csoporttá nőtte ki magát. Számos rendezvényen vett már részt az elmúlt években, az idei Ki Mit Tud?! tehetségkutató versenyen pedig első helyen végzett a gyermek hagyományőrző kategóriában.

A múlt szombati néptáncgálára egy moldvai összeállítással készültek a vendégek, mellyel 2010-ben második lettek az említett vetélkedőn. Ezután dél-dunántúli koreográfiával léptek fel, majd szatmári táncokkal zárták műsorukat. Ugyanakkor Vass Tímea egy moldvai és egy mezőségi népdallal, Papp Krisztián pedig egy Ady-költeménnyel köszöntötte a közelgő karácsonyt. A rendezvény végén a szervezők pirospaprikás, hagymás zsíros kenyérrel, forralt borral és teával kedveskedtek az érdeklődőknek.

Ciucur Losonczi Antonius