Népszerű a nyári szezonmunka

Illusztráció
Illusztráció
Évről évre egyre több diák vállal nyári munkát a szünidő alatt. Mint megtudtuk, ez nemcsak nekik, de a munkaadó számára is előnyös lehet. Megérdeklődtük, mit fontos tudni ezzel kapcsolatban.

 

Azok a munkaadók, akik a nyári szünidő időtartamára diákokat, egyetemistákat alkalmaznak, havi 250 lejes állami támogatásban részesülnek, mondta el Békési Csaba, a Bihar megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) igazgatója. A feltétel az, hogy az alkalmazás ne vonatkozzon a június 15-ét megelőző, vagy a szeptemberi iskolakezdés utáni időszakra, így a támogatás legfeljebb három hónapra szólhat. A támogatás igénylése egyszerű: szükséges egy igazolás arról, hogy a fiatal iskolába, vagy egyetemre jár, ezenkívül a meghatározott időre szóló munkaszerződés másolata, valamint egy-két kitöltött formanyomtatvány. Már jelentkezett is néhány cég, s a tapasztalat az, hogy egyre többen igénylik ezt a támogatást: míg 2013-ban negyven körüli fiatalra vonatkozóan kérték, tavaly már hetvenkettőre nőtt a számuk, s számítanak rá, hogy az idén is legalább ennyien lesznek, ha nem többen. Keretösszeg nincs, tehát elvileg minden igénylő megkaphatja a támogatást, tudtuk meg.

Feltételek

Kérdésünkre, hogy mire figyeljen az a fiatal, akit nyári munkára alkalmaznak, az ügynökség igazgatója elmondta: mindenképp szükséges, hogy legyen egy meghatározott időre szóló munkaszerződés, melynek egyik példánya nála kell maradjon, ezenkívül figyeljen a munkaköri leírásra, mi van például feltüntetve az „egyéb tevékenységek” -nél. Tizenöt és tizenhat év között szülői beleegyezés is szükséges, tizenhat éves koruk után már nem, viszont egészen addig, míg nagykorúakká válnak, csak napi hat órás munkaidőt vállalhatnak el, de a munkával eltöltött idő tizennyolc éves kortól sem lépheti túl a munkatörvénykönyvben megállapított maximális 48 órát. Békési Csaba azt is elmondta: egyre elterjedtebb jelenség, hogy a szülők jó értelemben véve „beprotezsálják” a fiatalt nyár idejére ahhoz a céghez, ahol ők maguk is dolgoznak. „A nyári munka jó lehetőség a fiatalok számára, hogy megismerkedjenek a munkaerőpiaccal, s nem utolsósorban az önéletrajzukban is jól mutat majd” – tette hozzá az AJOFM igazgatója.

Lehetőségek

Kőrösi Kristóf, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség elnöke kérdésünkre elmondta: a diákszövetségnek az egyik ismert közösségi oldalon létrehozott profilján szokták közvetíteni a diákoknak szóló munkalehetőségeket – most például magyarországi mezőgazdasági idénymunka lehetőség szerepel az oldalukon. A szórólapozással már nem foglalkoznak, mivel egy külön cég alakult, mely ezt felvállalta. Tapasztalata az, hogy nyár idejére a fiatalok leginkább vendéglátóipari szezonmunkát vállalnak – fagyizókban, éttermekben, illetve a Félixfürdőn, például emléktárgyakat árusító bódékban, melyek csak nyár idején működnek. A felnőtt munkavállalók általában nem szívesen vállalnak ilyen jellegű munkát, de a diákoknak pont jól jön.

Felvettük a kapcsolatot annak a cégnek a képviselőjével is, amely felvállalta a szórólapozást. Tóth Erika elmondta: a postaládákba történő szórólapozást saját csapatukkal végzik, utcai szórólapozásra pedig ritkábban kapnak felkérést. Viszont előfordul, hogy más cégek keresik meg őket álláslehetőségekkel, ilyenkor ezeket saját oldalukon is meghirdetik (Sunivork diákmeló).

Neumann Andrea

Címkék: , ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .