Nemzetközi Zenei Fesztivál

Nemzetközi Zenei Fesztivál
A nagyváradi önkormányzat Alexandru Badea tenor segítségével, éspartnerségben a Turizmust Promováló Egyesülettel, a Mária királyné Színházzal, a Római Katolikus Püspökséggel és Körösvidéki Múzeummal június 9-12. között megszervezi az European Music Open elnevezésű nemzetközi zenei fesztivált.


Június 9-én, csütörtökön 17 órától a bécsi Shmuel Barzilai tenor, kántor és budapesti Neumark Zoltán zongoraművész koncertezik a Kossuth utcai neológ zsinagógában. (Ingyenes). 19 órától Király József bukaresti fotóművész képeiből nyílik kiállítás a Körösvidéki Múzeumban. (Ingyenes).

Június 10-én, pénteken Carmina Burana-előadás a színházban, közreműködik a temesvári Bánság Filharmónia kórusa és zenekara. (Belépődíjas).

Június 11-én, szombaton 14.30 órától Francois-Henri Houbart orgonista és Elizabeth Vidal szopránénekesnő lép fel a Székesegyházban. (Ingyenes). 19.30 órától párbeszéd Ioan Holenderrel, Emil Hurezeanuval, Adriana Babeți-cal, Dan Dediuval és Sever Voinescuval a színházban. (Belépődíjas).

Június 12., vasárnap 19.30 órától operagála a színházban. Közreműködnek: Kurt Rydl, Elisabeth Vidal, Sorina Munteanu, Alessandro Luciano, Liviu Holender, Crina Vezentan, Ovidiu Ciucuriță. (Belépődíjas).

Bővebb információk a www.musicopen.ro honlapon. Jegyeket a színház jegypénztáránál vagy online lehet vásárolni, biletmaster.ro.