Nemzetközi versenyek helyezettjei

Nemzetközi versenyek helyezettjei
December 19-én négy adys diák, felkészítő tanáraik, és Vad Márta igazgató asszony Bukarestbe utaztak, hogy átvegyék a tanügyminisztérium különleges ajándékát: okleveleket és jutalmakat.

Összesen 168 diákot hívtak meg az országból erre az eseményre, ezért vagyunk kiemelten büszkék a diákjaink: Árva Norbert, Divin Judit, Kurucz Csenge és Schmidt Anita részvételére.

A 2016–2017-es tanév során a reál és humán tudományok területén is remekeltek az adys diákok: Árva Norbert és Divin Judit a Beregszászon megszervezett nemzetközi matematikaversenyen ért el helyezést (I. és III. hely), Kurucz Csenge és Schmidt Anita pedig a Pécsett tartott Apáczai Csere János magyar nemzetközi tantárgyolimpia negyedik, dicsérettel jutalmazott helyén végeztek. Felkészítő tanáraik Báthori Éva és Kozma Éva.

A Bihar megyéből érkező nyolctagú „küldöttségben” ott volt még a Lorántffyból érkező Zsíros Anikó igazgató, Kovács Klára tanár és Kun Édua Boróka diák, akit szintén a nemzetközi matematikaversenyen elért eredményéért jutalmaztak. Bukarestben a díjak átadását megelőzően Biró Rozália képviselő asszony és csapata fogadta a Bihar megyei csapatot finom uzsonnával és ebéddel, valamint egy kedves meglepetéssel: körbevezettek bennünket a parlament épületében. A díjátadón azt a 89 iskolát is jutalmazták, amelyek a diákokat felkészülésükben és sikereikben támogatták, bátorították.

 

Kozma Éva tanárnő