Nemzetközi kézilabda–tornát rendeznek Szatmáron

Nemzetközi kézilabda–tornát rendeznek Szatmáron
Szatmárnémeti – Szeptember 7–8–án rendezi meg a Szatmárnémeti VSK azt a nemzetközi férfi kézilabda–tornát, melyen sor kerül majd az A–osztályos csapat hivatalos bemutatójára is.

Fógel László, a VSK kézilabda szakosztályának elnöke lapunknak elmondta, a torna első napján, egy délutáni időpontban kerül sor a csapatbemutatóta, melyre meghívot kapnak leendő támogatók, a város vezetősége, a megyei tanács és a prefektúra vezetői is.

Két szatmári csapat

A tornán egyébként négy csapat kapott meghívott: a magyar élvonalbeli bajnokságban szereplő Nyíregyháza mellett a Budapesti Elektromost és a Mátészalka csapatát hívták meg, illetve várják a Nagybányai Extremet is. „Javaslatomra a Szatmárnémeti VSK–nak két csapat lesz a tornán. Így a technikai stábnak lehetősége lesz, hogy a legjobb játékosokat válassza ki a bajnokságra” – mondta Fógel. Elsősorban azért jutott erre az elhatározásra a szakosztály–vezető, ugyanis az elmúlt hét pénteken, a Nagybányai Minaur II ellen játszott mérkőzésen (32–32 volt a végeredmény) a szatmári játékosok alig játszhattak. „A nagybányaiak elleni mérkőzés első félidejében átlagon alul teljesített a csapat. Kibédi és Borkuti még a kispadon sem kapott helyet, habár egy előző felkészülési tornán a legjobbak között voltak” – tette hozzá Fógel.

A torna sorsolását egyébként a hét eljén fogják megejteni.