Nemzetközi iskolát alapítanak

Nemzetközi iskolát alapítanak
Csütörtökön a váradi városházán havi közgyűlését tartotta az önkormányzati képviselő-testület. Valamennyi napirendi pont átment, néha az ellenzék tartózkodása vagy ellenszavazata mellett.

Az egyik határozattervezet arra vonatkozott, hogy egy angol tannyelvű nemzetközi magániskola létesüljön Váradon, és a Helyi Fejlesztési Ügynökséget (ADLO) bízták meg ennek végrehajtásával. A tanintézmény a Partenie Cosma Gazdasági Líceum kampuszának területén működne, együttműködésben egy bukaresti alapítvánnyal, brit modell alapján, eleinte óvodai csoportokkal és elemi osztályokkal.

Egy másik napirendi pont tulajdonképpen egy jelentés volt a megyeszékhely gazdasági, szociális és környezeti helyzetéről, mellyel kapcsolatban Kirei Melinda RMDSZ-es tanácsosnak több észrevétele is volt, rámutatva arra, hogy bár a több mint 300 oldalas dokumentum alapján úgy tűnhet, hogy minden rendben van, valójában nincs így, hiszen csupán a belső auditról szóló fejezetben van néhány elégtelenség.

Kiigazították a városi költségvetést, elfogadták azt az előterjesztést, mely a rendelkezésre álló bérelt lakrészek kiutalására vonatkozik fiatalok számára az ANL-program keretében, valamint több telekdonáció elfogadásáról is szavaztak.

Hotel épülhet

Egy másik előterjesztés azt tartalmazta, hogy a Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) kezelésébe kerüljön egy 1.515 négyzetméternyi terület, ahol valószínűleg egy hotelt fognak építeni. Érdekes, hogy az ADP azzal indokolja ezt az ötletet, hogy számos kérés érkezett az élményfürdő látogatói részéről arra vonatkozóan, hogy meg szeretnének valahol szállni éjszakára, noha a közelben két szálloda is van. Az említett telek az úszómedencék és az akvapark közötti részen van, és a befektetéstől azt remélik, hogy hozzájárul majd a bevételek növeléséhez, azonban még egy hatástanulmánynak is készülnie kell, mely megindokolja ezt.

Több napirendi pont a Szálka-parkot érintette, koncesszióba kapott a csatornázással és a vízellátással kapcsolatos javakat a Vízművek, illetve a közvilágítással kapcsolatos eszközöket a Luxten.

Ciucur Losonczi Antonius