Nemzetközi elfogatóparancsot kért a rendőrség Elena Udrea ellen

Elena Udrea
Elena Udrea
Nemzetközi elfogatóparancsot kért kedd este a rendőrség Elena Udrea volt turisztikai miniszter ellen, akit jogerősen 6 év börtönbüntetésre ítélt a legfelsőbb bíróság a Bute-gála-perben. Udreát vesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés bűntettében találták vétkesnek – tájékoztatták az AGERPRES hírügynökséget rendőrségi források.


Udrea Costa Ricában tartózkodik, ahol állítása szerint menedékjogot kapott. A legfelsőbb bíróság elutasította kedden az Udrea és a többi vádlott fellebbezését az alapfokon meghozott ítélettel szemben. A Román Ökölvívó-szövetség volt elnökére, Rudel Obejára öt év letöltendő, Tudor Breazura, Udrea telkeinek adminisztrátorára három év letöltendő szabadságvesztést rótt ki a bíróság.

Ştefan Lungu, Elena Udrea volt tanácsadója másfél év felfüggesztett, Gheorghe Nastasia volt turisztikai minisztériumi főtitkár négy év felfüggesztett, Ana Maria Topoliceanu, az Országos Befektetési Vállalat volt igazgatója három év felfüggesztett, Dragoş Marius Botoroagă cégvezető pedig két és fél év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Ion Ariton volt gazdasági minisztert a bíróság felmentette a hivatali visszaélésben való bűnrészesség és befolyással való üzérkedés vádja alól.

www.agerpres.ro

Címkék: ,