Nemzetközi szeminárium Bécsben

Nemzetközi szeminárium Bécsben
A Román Tékvandószövetség képviselői az elmúlt hét végén, október 26. és 28. között Bécsben egy nemzetközi szemináriumon vettek részt.

A román küldöttséget az 5 danos Marius Olteanu, a szövetség elnöke és a váradi Tripa Ferenc, a hazai fórum alelnöke vezették. A bécsi Budo Centerben tartott központi felkészülésen a világ több mint 130, több dannal rendelkező sportolója vett részt. Az edzéseket a Nemzetközi Tékvandószövetség technikai bizottságának tagjai vezették: master Pablo Trajtenberg (8 dan, Argentína), master Hector Marano (8 dan, Argentína), William Jacob Bos (7 dan, Olaszország). Tiszteletbeli meghívott Tran Trieu Quan (8 dan, Kanada), a Nemzetközi Tékvandószövetség elnöke és Tom McCallum (7 dan, Skócia) volt.

 

Román sikerek

Románia képviselői ezúttal is kitűnően vizsgáztak a felkészülés végeztével, amikor is Mircea Munteanu, a román fórum főtitkára megkapta az 5 danos minősítést a Technikai Bizottság előtti gyakorlati és elméleti vizsgát követően. A váradi tékvandóklubok tagjai legközelebb Nagybányán, a Román Kupa-küzdelmeken indulnak november 16–18. között, majd az idényt a kolozsvári Erdély Kupával zárják december 8-án és 9-én.

 

Lévay Sándor