Nemzetközi szeminárium Bécsben

A Román Tékvandó Szövetség képviselői azelmúlt hét végén, október 26. és október 28. között Bécsben egy nemzetközi szemináriumon vettek részt.

A román küldöttséget az 5 Danos Marius Olteanu, a szövetség  elnöke és a váradi Tripa Ferenc, a hazai fórum alelnöke vezették. A bécsi Budo Centerben tartott központi felkészülésen a világ több mint 130, kimagasló Danokkal rendelkező sportolója vett részt. Az edzéseket a Nemzetközi Tékvandó Szövetség technikai bizottságának tagjai vezették: master Pablo Trajtenberg (8 Dan, Argentina), master Hector Marano (8 Dan, Argentina), William Jacob Bos (7 Dan, Olaszország). Tiszteletbeli meghívott  Tran Trieu Quan (8 Dan, Kanada), a Nemzetközi Tékvandó Szövetség elnöke és Tom McCallum (Dan, Skócia) volt.

Román sikerek

Románia képviselői ezúttal is kitűnően vizsgáztak a felkészülés végeztével, amikoris Mircea Munteanu, a román főrum főtitkára megkapta az 5 Danos minősítést a Technikai Bizottság előtti gyakorlati és elméleti vizsgát követően. A váradi tékvandóklubok tagjai legközelebb Nagybányán, a Román Kupa küzdelmeken indulnak november 16. és november 18. között, majd az idényt a kolozsvári Erdély Kupával zárják december 8.és 9-én.

Lévay Sándor