Nemzetközi Premfotó bienálé Nagyváradon

Nagyvárad – A Nufarul Fotóklub, az Euro Foto Art Szövetség valamint a Körösvidéki Múzeum közös szervezésében Nagyváradon rendezik meg a VIII. Fotóművészti Világkiállítást.

A kiállítás megnyitója a Körösvidéki Múzeumben lesz szeptember 27-én 12 órakkor az Európai Fotófesztivál keretében. A résztvevők addig kötelesek kifizetni a részvételi díjat, melyből a szervezők a fotók visszaküldésének költségeit és a bienálő katalógusának költségeit fedezik.

A nagyváradi Nufarul Fotóklub címére máris csomagok tízei érkeznek a világ minden tájáról. A bienálé titkárságán máig 5 kontinensről származó több, mint 1000 kiállításra küldött művet regisztráltak. Meglepetésnek számít, hogy Oroszországból, Ukrajnából Bangladesből és Vietnamból is vannak benevezők. A legtöbb részvételi díj nélküli munka viszont Indiából érkezett. A szervezők kényes helyzetben vannak: a szabályzat szerint a részvételi díj kifiztése nélkül elküldött munkákat nem lenne szabad a nemzetközi zsüri elé engedni, mely augusztus 9-10 között tartózkodik Nagyváradon. A Nufarul Fotóklub vezetősége próbálja megérteni az említett országokból származó fotóművészek helyzetét és úgy döntött, hogy mégis csak megengedi ezek műveinek a zsürizését is, mivel vannak köztük különleges művészi értékkel bírók is. E művek visszaküldési költségeinek fedezése érdekében a fotóklub vezetősége szponzorok segítségét kéri.

Felajánlásokat a következő e-mail címre várnak: office@fotocluboradea.ro

Bővebb információ a www.fotocluboradea.ro web site oldalon található.