Nemzetközi ökoverseny

Nemzetközi ökoverseny

Szatmárnémeti – A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, a Vízgazdálkodási Igazgatóság, valamint az szatmárnémeti Erdélyi Kárpát Egyesület szervezésében megrendezett ökoverseny idéntől már nemzetközi szinten zajlik.

A szervezést közösen bonyolítják a Nyíregyházai Környezetvédelmi Felügyelőséggel és a mátészakai Vízügyi Hivatallal. Megyénkből 37 általános és 13 középiskolás csapat nevezett be. Az Életet a környezetnek, életet az embernek elnevezésű ökovetélkedő három szakaszban zajlik: zonális szakasz,— mely tegnap kezdődött — ezt követi majd májusban a megyei, végül pedig a nemzetközi szakasz, mely Nyíregyházán kerül megrendezésre.

A vetélkedőn részt vevő diákok egy teljesebb képet kapnak majd a környezetvédelem fontosságáról és betekintést nyernek annak mikéntjébe, nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is. A verseny célkitűzései között szerepel az is, hogy a gyermekeken keresztül hassanak a felnőttekre is, az iskolákban tanuló diákok szüleiben is felkeltsék az érdeklődést a környezeti értékek iránt.

Mindkét megyében — Szatmár illetve Szabolcs –Szatmár–Bereg — párhuzamosan zajlanak a versenyek. A tavalyi évben fődíj egy magyarországi kirándulás volt Budapestre, idén viszont a döntő hazai, illetve határon túli nyerteseit egy közös táborborozáson vehetnek majd részt a Duna–deltába.