Németországi munkalehetőség

Németországi munkalehetőség
Az EURES Románia 77 állást kínál szállodaipari- gasztronómiai szakképesítéssel rendelkezők számára, olyanoknak, akik idénymunkát vállalnának Németországban. A válogatást 2015 februárjában tartják Brassóban.

Az Europa Park, a McDonald’s és ZAV cégek ajánlatában 20 szakács, 25 felszolgáló, 20 gasztronómiai személyzeti, 6 szakácssegéd és 6 szobalány/roomboy poszt szerepel. Az utolsó két munkalehetőség kivételével szükséges a jó, illetve nagyon jó német nyelv-, valamint jó angol nyelvtudás, utóbbi kettő esetében pedig a német nyelvtudás és a szakmai tapasztalat.
Az alkalmazás 9 hónapra szól, hosszabbítási lehetőséggel, jövő év márciusától kezdve. A bér havi bruttó 1500-2200 euró a szakácsoknak és felszolgálóknak, a többieknek pedig 1300-1600 euró. A munkaidő teljes, az elszállásolásról a munkáltató gondoskodik, vagy segít lakhelyet találni.
A Bihar megyei érdeklődők a Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökséghez (AJOFM) fordulhatnak, hogy regisztrálják őket és meghívót kapjanak. A következő dokumentumok kellenek ehhez: típusnyomtatvány, személyi igazolvány vagy útlevél másolat (minimum 6 hónapi érvényesség), német nyelven kitöltött, Europass-típusú önéletrajz, erkölcsi bizonyítvány, igazolás a háziorvostól.