Nemes célért gyalogoltak

Nemes célért gyalogoltak
Szatmárnémeti – Mintegy 500-an vettek részt szombaton a Szatmárnémeti Caritas által szervezett maratonon, támogatva ezzel a fogyatékkal élő gyerekeket.

Mintegy 500-an csatlakoztak szombaton az ötödik alkalommal megszervezett Caritas maratonhoz, összekötve ezzel a kellemest a hasznossal, hiszen a résztvevők ragyogó napsütéses időben, kellemes természeti környezetben gyalogolták végig a kilenc kilométeres távot Szatmárnémeti régi központjától a Sárerdőig, közben pedig bőven volt idő egy jót beszélgethetni az ismerősökkel. És mindezt egy nemes cél érdekében tették, hiszen az 5 lejes részvételi díjból befolyt összeget a Caritas Szervezet központjaiban ápolt fogyatékkal élő gyerekek megsegítésére fordítják. Miután szombat reggel kilenc óra előtt Löchli Tünde, a szervezet igazgatója a Caritas-székház előtt elsütötte a startpisztolyt, elindult a maraton a központi parkot megkerülve a Sárerdő irányába. A menet elején Ilyés Gyula polgármester feleségével, és Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke haladt. Legtöbben gyalog tették meg a távot, de sokan voltak olyanok is, akik biciklivel, vagy éppen gyerekkocsiban ülve csatlakoztak.

Változatos program

A résztvevőket a Sárerdőn egy finom szelet zsíros kenyér és sok színes program várta. Volt kutyás bemutató, sörösláda-mászás, foci, asztalitenisz és tombolahúzás is. Amint Fazekas Csilla, a szervezet szóvivője elmondta, az idei maratonon a részvételi díjakból 1500 lej, a tombolákból 1000 lej gyűlt össze, ezen kívül a három szponzor összesen 10 000 eurót adományozott a megsegítendő gyerekek javára. „Nagyon örülünk annak, hogy évről-évre ilyen sokan állnak az ügy mellé, létezik egy mintegy 200 főből álló mag, akik az első alkalomtól kezdve minden évben részt vesznek a maratonon”.

Pándi Annamária

Címkék: ,