„Nemdisznóláb” Nagyváradon

„Nemdisznóláb” Nagyváradon
Október 16-án, vasárnap 18 órakor a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában sorra kerül a Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter új humorestjének premierjére.

– Idén is nagyon hülye címet választottunk az új turnénknak (ez a Szomszédnéni és Felméri Péter esteknél már hagyomány), „Nemdisznóláb” címmel tudtommal még senki sem lépett színpadra. Most, amikor mindenki búcsúkoncertet ad és felbomlik, mi úgy gondoltuk, hogy inkább összeállunk, és baráti jobbot meg egy egész estés kabarét nyújtunk a közönségnek – nyilatkozta Bálint Ferenc, a Karinthy-gyűrűs Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat tagja. „Az új estünkben néhány fontos információt is meg szeretnénk osztani a közönséggel, az elsőt és talán az egyik legfontosabbat már a plakáton eláruljuk, miszerint a kezünk nem disznóláb. Ezt mutatjuk is, a plakáton szám szerint kilenc kezünk van, így az idei turnéban még többet fogunk gesztikulálni, mint eddig” – tette hozzá Tóth Szabolcs. „A tavalyi turnéban három emberre hat kéz jutott, így idén 50%-al nőtt a kezek száma, amit sikernek könyvelünk el” – folytatta Bálint.

„Egyre jobban élvezzük”

Komolyra fordítva a szót, Felméri Péter, a Showder Klub sztárja, izgatottan várja a legújabb találkozást: „Amikor 2013-ban útnak indítottuk az első Erdély-turnénkat, még nem tudtuk, hogy mekkora lendületet ad nekünk egy ilyen körút, amin minden nap más városban léphetünk fel. Azóta ez már a negyedik turnénk és egyre jobban élvezzük. Mindegyikre új poénokat írtunk, és nem lesz ez másként idén se. Már izgatottan várom, hogy újra útnak induljunk és elmesélhessem a közönségnek a legújabb történeteimet.”

„A disznóláb régen egy rövidcsövű pisztolyt jelentett, és ha valaki a kezét nyújtotta, az a békés szándékáról árulkodott. Mi mindössze poénokkal leszünk felfegyverkezve, de azok is legalább akkorát tudnak szólni, mint egy hatlövetű” – összegeztek a humoristák.

Jegyvásárlás: az RMDSZ irodában (Independenţei/Kossuth 11., 9–16 óra között), a Gekkó pubban (T. Vladimirescu 40., 17–01 óra között), és előadás előtt a helyszínen. Az egész estés kabaréra a diákjegy (korlátozott számban, csak elővételben) 15 lej, felnőttjegy 25 lej.