Nem zárják le az utcát a Mobilitás Hetének alkalmából

Nem zárják le az utcát a Mobilitás Hetének alkalmából

Szatmár megye – Az Európai Mobilitás Hetének keretében többnapos rendezvénysorozattal készült a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség. Szerdán bicikliverseny volt, csütörtökön kézilabdatorna lesz.

„Utcát az embereknek!” — ez a mottója az Európai Mobilitás Hetének, melyre többnapos rendezvénysorozattal készült a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség. A rendezvénysorozat első programja szerda délután megrendezett kerékpárverseny Szatmárnémetiben, amelyen a Környezetvédelmi Ügynökség és a Szatmárnémeti Caritas szervezésében hátrányos szociális helyzetben lévő gyerekek vettek részt. A bicikliverseny a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarán zajlott, 11 gyermek részvételével. A megmérettetés két szakaszból állt, először a gyermekek gyorsaságukat, majd ügyességüket bizonyíthatták. A verseny végén minden résztvevő színes lufit kapott, a díjátadásra viszont csak csütörtökön fog sor kerülni, a Mobilitás Hetének alkalmából szervezett felvonulás után, az újfőtéren.

Csütörtökön folytatódik az Európai Mobilitás Hetének keretében megszervezett rendezvények sora. A Sportlíceum sporttermében 17 órai kezdettel kézilabdatornát szervez a Szatmári Caritas. A kézilabdatornán négy csapat vesz részt: a Caritas, a Közlekedésrendészet, a Környezetvédelmi Ügynökség és a Caritas–önkéntesek.

Pénteken felvonulás lesz, a gyülekező 11 órakor lesz a Szatmár Megyei Pénzügyi Igazgatóság épülete előtt. A töltésen áthaladva a menet átvonul az újfőtérre, ahol a bicikliversenyen, illetve a kézilabdatornán eredményeket elért résztvevők vehetik át díjaikat Octavian Lazintól, Szatmár megye alprefektusától.

Az előző évektől eltérően, az idén nem zárnak le egyetlen utcát sem ebből az alkalomból, mivel így is meglehetősen nehézkes a város központjában autóval közlekedni, így nem szeretnék még ezzel is terhelni a város forgalmát — tájékoztatta lapunkat Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója.

Az Európai Mobilitás Hetének alkalmából pénteken a közlekedésrendészek kétnyelvű szórólapokat fognak szétosztani az autósok között, melyen felhívják a lakosok figyelmét arra, hogy amennyiben tehetik, másnap, azaz szeptember 22–én hagyják otthon járműveiket, helyette biciklivel, gyalog vagy tömegközlekedési eszközzel közelítsék meg úti céljukat.