Nem vonják vissza, módosítják

Varujan Vosganian pénzügyminiszter azt nyilatkozta hétfőn, hogy ajándékjegyeket tovább is adhatnak az állami költségvetés vagy helyi közigazgatás saját bevétele által megengedett kereten belül.

Az ajándékjegyekre vonatkozó sürgősségi kormányrendeletet nem vonják vissza, csak módosítani fogják,  mondta a pénzügyminiszter. Varujan Vosganian szerint a törvény nem elég egyértelmű és világos, visszaélésekre ad alkalmat, ezért javasolta annak átfogalmazását, hogy biztosítva legyen a költségvetési egyensúly is. A miniszter hangsúlyozta, hogy a törvényt nem vonják vissza, csak kiegészítik a homályos paragrafust, paragrafusokat.

Varujan Vosganian hétfőn bemutatta a Nemzeti Liberrális Párt vezetőségének, hogy milyen hatással van az ajándékjegyek osztogatása az állami költségvetés egyensúlyára és a múlt heti intézkedés kigazítási lehetőségéről is beszélt.

A kormány nemrég megtiltotta a 2008/37-es rendelettel, hogy a teljes egészénben állami vagy helyi költségvetésből, vagy más állami és közpénzekből fenntartott állami és közintézmények ajándékjegyeket adjanak alkalmazottaiknak.

Ajándékjegyeket egy évben négyszer kaptak volna a közalkalmazottak: húsvétkor, Karácsonykor, a gyermeknap, névnap vagy születésnap alkalmával. Egy ajándékjegy értéke 10 új lej, vagy ennek a többszöröse, de nem nagyobb 50 lejnél.