„Nem volt ellenszer a magyarok ellen”

„Nem volt ellenszer a magyarok ellen”
Magabiztos győzelmet aratott kedden Nagyváradon a magyar férfivízilabda válogatott a vendéglátó Románia ellen a Világliga 5. fordulójában rendezett mérkőzésen: Románia–Magyarország 7–15 (3–7, 0–1, 1–3, 3–4). Nagyvárad, Ioan Alexandrescu Sportuszoda, mintegy 800 néző.

 

 

Vezette: Inesta (spanyol), Virijevics (szerb). Gól – emberelőnyből: 2/5, illetve 6/9; gól – ötméteresből: 1/1, ill. -. Kipontozódott: Oanţă, ill. Jansik D. Románia: Ţic – Radu, Negrean 2, Gheorghe 2, Oanţă, Prioteasa, Teohari, Chioveanu, Goanţă, Szabó R. 1, Ghiban, Popoviciu 2, Creţu (kapus). Szövetségi kapitány: Dejan Sztanojevics. Magyarország: Decker A. – Gór-Nagy, Bátori 3, Erdélyi 3, Salamon 2, Jansik D., Decker Á., Manhercz K. 3, Zalánki 2, Tóth M. 1, Bedő 1, Mezei, Lévai (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor.

Értékelések

Dejan Sztanojevics: „roppant gyengén védekeztünk a mérkőzés elején, és ez rányomta bélyegét a hátralevő játékunkra. Nem vitás, hogy klasszissal jobb csapattól kaptunk ki, de kicsit jobban meg kellett volna szorongatnunk az ellenfelet. Úgy érzem, nagyon sok még a teendőnk…” Benedek Tibor: „az, hogy tizenkettőt blokkolt a védelem, magáért beszél, mutatja, hogy mennyire lelkes volt a csapat. Sokkal jobban játszott, mint amire számítottam. Nyilván egy csalódott román csapat volt az ellenfél, de itthon játszottak, szerintem nagyon akartak ők is. Az viszont látszik, hogy a mi céljaink ebben a pillanatban sokkal nagyobbak, mint a román csapatéi”.

További eredmények:

A CSOPORT: Grúzia–Görögország 8–15. A csoport állása: 1. Görögország 15, 2. Magyarország 12, 3. Románia 3 ponttal, 4. Grúzia pont nélkül. B CSOPORT: Montenegró–Franciaország 17–4, Spanyolország–Szerbia 13–14. Az állás: 1. Szerbia 15, 2. Montenegró 9, 3. Spanyolország 6 ponttal, 4. Franciaország pont nélkül. C CSOPORT: Törökország–Olaszország 7–22, Oroszország–Horvátország 10–14. Az állás: 1. Olaszország 15, 2. Horvátország 12, 3. Oroszország 3 ponttal, 4. Törökország pont nélkül. Csak a csoportelsők jutnak ki a Világliga kínai Szuperdöntőjébe.

Képsz.:Decker Attila, a magyarok kapusa számos brevúrt mutatott be

Fotó: Alexandru Niţescu