Nem tudtak visszavágni a románoknak

Nem tudtak visszavágni a románoknak
Döntetlennel ért véget a Magyarország – Románia barátságos női kézilabda–mérkőzés Nyíregyházán. A kolozsvári 27–25–ös vereséget követően Hajdú János szövetségi kapitány remélte, visszavághat hazai közönség előtt.

Azonban a mérkőzést Gheorghe Tadici együttese kiválóan kezdte, és negyed óra után 10–3–as román vezetést mutatott az eredményjelző. A szünetig Szűcs Gabiék felzárkóztak, szünetig pedig csak két gól (15–13) volt a román hölgyek előnye.

A második félidőben is remek iramban zajlott a találkozó, de egyik csapat sem tudott két gólnál nagyobb különbségre szert tennie. Négy perccel a vége előtt a házigazdák 27–25–re vezettek, azonban az előnyt nem sikerült megőrizni: egy igazságos 28–28–as állással ért véget a mérkőzés.

A románoknak ez volt az utolsó felkészülési mérkőzés a pekingi utazás előtt. A magyar válogatott azonban hétfőn Skandináviába utazik: kedden és szerdán 21 órakor Larvikban csatázik a vb–második norvégokkal, majd Dániába utaznak a magyar lányok a Scandinavian Openre. Pénteken Helsingében a házigazda lesz az ellenfél, míg szombaton Roskildében délben a norvég vagy a svéd együttes vár a magyarokra.

A pekingi olimpiára utazó 14 fős keretet július 29–én véglegesíti a magyar szövetség elnöksége. Gheorghe Tadici még a kolozsvári román–magyar találkozó előtt véglegesítette a keretet.