Nem sokan igényelnék vissza azt ami jár

Kovászna megye – A háromszékiek egyelőre nem tolonganak a pénzügyi hivataloknál, hogy visszaigényeljék az autóregisztrációs díj egy részét.

Mint ismert július 1-től életbe lépett törvény szerint ezután környezetvédelmi adót kell fizetni, amely sok esetben kisebb, mint a korábbi regisztrációs adó, így a különbözet visszaigényelhető.
A Kovászna megyei Pénzügyi Igazgatóság adatai szerint a regisztrációs adó bevezetésétől eltelt másfél évben megyénkbe 4800 járművet írattak be forgalomba, amelyek után mintegy 10 millió lej regisztrációs adót fizettek tulajdonosaik.
Eddig a 4800 jogosultból mintegy 300-an kérték vissza pénzüket az államtól, tudtuk meg Bálint Bélától.
A megyei pénzügy igazgatója szerint Háromszéken legalább 1000 olyan személy van, aki korábban hozott be autót külföldről, de nem íratta be forgalomba, mert kivárta, hogy alacsonyabb legyen az adó.
Bálint Béla szerint ellenőrzik, hogy az adó visszaigénylőnek van-e tartozása, s ha van, azt letartják. Amennyiben az autó tulajdonosnak nincs már meg a regisztrációs adó kifizetését igazoló dokumentuma, azt a kincstártól vagy az autó-nyilvántartó hivataltól igényelheti.