Nem rossz, de lesz még jobb is

Nem rossz, de lesz még jobb is

Bihar megye – Pár edzés után már le is játszotta első előkészületi találkozóját az újjászervezés allatt lévő Érmihályfalvi Unirea focicsapata. Ellenfele a Nagyváradi Lucearaul Lotus volt, mely 2-1-re nyert.

Szombat délelőtt a 10 órás kiíráshoz képest egy órás tolódással kezdődött a találkozó a vendégek és a bírók késése miatt, így arra nem lehetett panasz, hogy hűvös lett volna a Praszler stadionban, hiszen 30 fok feletti hőmérséklet „segítette” a bemelegítést. Jó volt látni, hogy a csapat háza táján történő pozitív változás szinte annyi nézőt kicsalogatott a pályára, mint egy bajnoki meccs közönsége. A lelátón ott volt a gárda támogatója, Higyed József is, aki a meccs előtt, majd a szünetben, és a végén is konzultált Dan Dobai vezetőedzővel. A találkozót az összeszokottabb Lotus kezdte jobban, az első 20 perc után már 2–0-ra vezettek (egyik gól tizenegyesből, a másik egy rövid sarokra leadott éles lövésből született), és még kétszer a kapufát is eltalálták.

Több kapufa, mint gól

A félidő felénél „vízszünetet” tartottak, s a hideg frissítő úgy tűnt, kissé lelohasztotta a váradiak lendületét, miközben a hazaiak néha mintha az új csapattársak nevén gondolkodtak volna, mielőtt passzoltak egymásnak… Jobban meg kell becsülni a labdákat, nagyobb erőbedobással, pontosabban, és jobb egymás közti kommunikációval kell folytatni, kérte Dan Dobai unireás tanítványaitól a szünetben. Ennek foganatja is lett, mert a második játékrészre feljavult játékuk. Hamar sikerült szépíteni, de több ígéretes helyzet ellenére egyenlíteni már nem (maradt az 1–2). Mindkét oldalon csattant még a kapufa is, az edzők számtalan cserét is alkalmaztak. Lesz ez még jobb is, mondták a szurkolók a vereség ellenére igen biztatóan alakult meccs végén. Következő szombaton az Unirea újabb előkészületi találkozót játszik, amikor már egy magasabb szintű csapatot fogadnak a Praszler stadionban.

Az edző véleménye

A kedden kezdődött edzésmunka után a csapat kicsit „összeesett”, fizikai állapotukat tekintve nagyon sok még a tennivaló, mondta a meccs után Dan Dobai, az Unirea vezetőedzője. A fiúkat új „harci stílusba” küldte pályára, és bár mindeki harcosságával, bizonyítási vágyával elégedett volt, kiemelte Fele Sándort, aki „karmesterként” irányított, továbbá Avram Calin, Malan Marius és a Bihar FC egyik „alacsonyabb” keretéből érkezett Popa Emil játékát. A játékosállomány kialakításáról még korainak tartotta nyilatkozni, azt azonban ígérte: 30 nap múlva másként fognak játszani a fiúk, mint most tették, 3 napi edzés után!

Rencz Csaba