Nem mond le Bölöni jelöléséről az MPP

Nem mond le Bölöni jelöléséről az MPP
Marosvásárhely – A Magyar Polgári Párt (MPP) még mindig reménykedik, hogy Bölöni László elfogadja a polgármesteri tisztségre való jelölését.

Az MPP-nek Bölöni elmondta, azért vállalta a jelölést, mert úgy gondolta, nem egy párt, hanem a marosvásárhelyiek jelöltje. Ebből kiindulva, ha sikerül megszerezni úgy a magyar, mint a román lakosság minél szélesebb körű támogatását az MPP nem mond le a 108 szoros válogatott futballista jelöléséről. Véleményük szerint nem lesz egyszerű meggyőzni az RMDSZ-t, hogy fogadja el és támogassa Bölönit mint polgármester jelöltet. Az MPP alelnöke, Tőkés András úgy értékeli Marosvásárhelynek is joga van egy olyan polgármesterhez mint Klaus Johannis, Nagyszeben polgármestere. Feltételezik, hogy egy mindenki által elfogadott jelölt véget vethetne a marosvásárhelyi polgármester etnikai alapon való megválasztásának.

Február 14-én keltezett, marosvásárhelyiekhez intézett levelében Bölöni kihangsúlyozta, csakis egy közös jelölt mögé tömörülés érdekében vállalta a jelölést és szóbeli felhatalmazást adott arra, hogy amennyiben nincs RMDSZ jelölt, egyeztető tárgyalásokat kezdjen el a két párt. Értesülve a Borbély László – Csegzi Sándor „csapatról” természetesnek és logikusnak tartotta, hogy nem vállalja a jelölést melynek fontos célja az egyesítés lett volna.