Nem mindennapi tanácsülés

Szatmárnémeti — Ilyés Gyula polgármester kezdeményezésére ünnepi tanácsülésre fog sor kerülni, amelyre a most hivatalban lévő és a rendszerváltás után mandátumot betöltött valamennyi tanácsos meghívást kap.

Egy nem mindennapi városi tanácsülésre fog sor kerülni május 29–én, mely egyben a jelenleg hivatalban lévő tanácsosok mandátumának végét is jelenti majd. Ilyés Gyula szatmárnémeti polgármester kezdeményezte ennek az ülésnek az összehívását, amelyre hivatalos lesz a rendszerváltás után mandátumot betöltött valamennyi tanácsos. A tervek szerint körülbelül ötven tanácsos fog részt venni az eseményen, akiknek a nevét egy tablón fogják megörökíteni az utókor számára. Ez a rendkívüli tanácsülés egyben jó alkalom lesz arra, hogy a városatyák megosszák a közigazgatásban szerzett tapasztalataikat — hangzott el a városi tanács legutóbbi ülésén.
Újra kiírják a licitet
Szintén a legutóbbi városi tanácsülésen esett szó a zöldövezetek karbantartásáról szóló licit újbóli kiírásáról, mivel májusban lejárnak a három évvel ezelőtt megkötött szerződések. A városatyák mindannyian egyetértettek abban, hogy a megyeszékhely zöldterületei látványos változásokon mentek keresztül az utóbbi három évben, sokkal gondozottabbak, mint amikor egyetlen cég gondjaira volt bízva az összes zöldövezet. Három évvel ezelőtt döntöttek úgy a tanácsosok, hogy a megyeszékhelyet több részre osztják, melyeket külön–külön bocsátanak licitre, így egészséges versengés alakulhat ki a különböző kertészeti cégek között.