Nem mindennapi növények!!!

Nem mindennapi növények!!!
A megszokott növények mellett, amelyeket magunk körül látunk vagy esetleg fényképeken, tudta, hogy léteznek sokkal különlegesebb növények is? Nos, itt található egy lista olyan különleges növényekkel, amelyek már évek óta léteznek, csak éppen lehet, hogy még nem találkoztunk velük. Szeretne még többet tudni? Akkor olvassa tovább cikkünket…

Képzelje el, hogy egy olyan fa alatt áll, amely tanúja volt a két világháborúnak, polgárháborúknak, vagy pont az a fa, amelyik alatt Buddha csatlakozott a felvilágosodáshoz. Hogyan érezné magát? Izgatottnak? Lenyűgözve? Kíváncsinak? Lehet mindezt egyszerre?

Nos, ki ne érezné magát izgatottnak egy ötszáz éves fa alatt? De ez nem minden. Van még nagyon sok hasonló különleges növény szerte a nagyvilágban, amelyek turisták millióit vonzzák évente. Ha szeretne még több érdekes növénnyel megismerkedni, olvassa tovább cikkünket.

Néhány igazán különleges növény

Vénusz légycsapója (Dionaea muscipula)

Ez egy húsevő növény, amelynek egy természetes rovarfogó csapdája van. Van két egymáshoz szorosan tapadó levele, amelyek tele vannak érzékeny szőrszálakkal. Ezek bármilyen rovart könnyedén megéreznek, legyen az hangya, légy, szúnyog, stb. Az egyik érdekesség a Vénusz légycsapójával kapcsolatban, hogy amikor egy rovar leszáll a közelébe, beleragad a szőrszálakba vagy a ragacsos folyadékba, és ott is marad egészen addig, amíg fel nem oldódik, ezáltal táplálva a növényt. A húsevő növények legfőbb élőhelyei a trópusi mocsarak és a nedves sztyeppék.

Folytatás az edenkert.hu oldalán

Címkék: ,