Nem mind arany, ami sodrony

Nem mind arany, ami sodrony
Bihar megye – A labdarúgó II. liga szombati, hatodik fordulójában az Aranyosgyéresi Sodronyipar lesz a Nagyváradi Bihar FC vendége. A piros-kékek trénere szerint a Sodronyipar most legyőzhetőbb, mint korábban.

Csütörtökön délelőtt, a Bihar FC labdarúgó csapat szakirányítójának szokásos sajtótájékoztatóján a helyi írott és elektronikus sajtó képviselői összebeszélés nélkül, szinte egyszerre kérdezték Gheorghe Silaghi edzőt: hogy lehetséges az, hogy a csapat öt fordulóban mindössze öt pontot (vagyis az átlag egyetlen pontocska mérkőzésenként!) szerzett? Spontán érkezett a válasz: – El kell mondanom, nagyon fiatal, még nem elég tapasztalattal rendelkező gárda a mienk, és most ismét élnék a lehetőséggel, hogy további türelmet kérjek a szurkolóktól. A csapat rövidesen el fog – mert, hogy el kell! – indulni felfelé a hegynek, talán csak egyetlen győzelmen, s piciny szerencsén múlik a feltámadás.

Alakul a játékoskeret
Az edző már korábban arra kérte a vezetőséget, hogy egy húsz játékosból álló felnőtt keretet biztosítson számára, küönben nem tudná helyettesíteni az esetleges sérültek vagy eltiltottak helyére a megfelelő labdarúgót. Lukács sérülése például még nem jött teljesen helyre, ennek ellenére szeretne pályára lépni. Gongolea is elkezdte az edzéseket, ám fizikailag még erősödnie kell, s az edző még nem döntötte el, őt vagy Ambrust játszatja szombaton. A két megfelelő idegenlégiós csatárral, az amerikai Ryan Alexanderrel és a spanyol Francesco Salvador Elával sikerült anyagi kérdésekben megegyezni a klub vezetőségének, ám a két játékos mégsem segítheti a csapatot a Sodronyipar elleni csatában, mivel a munkavállalást biztosító zöld kártyát és leigazolásukat nem lehetett ilyen rövid idő alatt „nyélbe ütni”.

Így aztán Silaghi edzőnek nincs válogatni valója, kénytelen a rendelkezésére álló keret tagjainak tehetségében és erejében bízni, és abban, hogy végre képes lesz a Bihar FC hazai pályán (is) legyőzni a vendégeket, akik legutóbb 0–0-ás döntetlennel zártak, azt megelőzően pedig két alkalommal minden pontot elvittek Nagyváradról.

Szántó Sándor