Nem mentek sokan strandolni

Nem mentek sokan strandolni
Talán a változékony időjárás tartotta vissza az embereket, vagy az, hogy az idén a május elseje épp az ortodox húsvéttal esett egybe – tény, hogy viszonylag kevesen látogattak el vasárnap, a nyitás első napján az őssi strandra.

Amint Călin Ardelean, a strand koordinátora kérdésünkre elmondta, délután két óráig 203 jegy kelt el, miközben csúcsidőszakban előfordult, hogy egy nap alatt 3150-en váltottak jegyet a strandra. Ezúttal a látogatók több mint fele nyugdíjas volt, tudtuk meg.

Akik viszont úgy döntöttek, hogy az őssi strandon töltik a május elsejét, nem jártak rosszul – az idő délutánra kellemesen kimelegedett, a felhők csak olykor takarták el a napot. Nem luxuskörülményekkel, de tiszta, rendezett környezettel, frissen festett, tiszta vizű medencékkel várták a szezon első vendégeit, s az, hogy nem voltak sokan, még kellemesebbé tette az összhatást. Legalább nem volt gond helyet találni, s a közélelmezési egységeknél sem képződtek sorok, azonnal kiszolgálták azokat, akik megéheztek vagy megszomjaztak.

Neumann Andrea