Nem mennek el a Final Fourra a szatmár kosarasok?

A Szatmárnémeti VSK vezetői kedd este döntöttek arról, hogy részt vesz-e a női kosárlabdacsapat a Román Kupa négyesdöntőjén. A VSK nem kapott szállást Bukarestben elfogadható áron.

Megtörténhet, hogy a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapata nem utazik el Bukarestbe és kihagyja a Román Kupa négyes döntőjét. A román szövetség ugyanis hétfő késő délután közölte hivatalosan, hogy a fővárosi Kosárlabda Arénában rendezik a Final Fourt.

Erre számított a VSK vezetősége is, ezért már az elmúlt héten keresett szállást valamely bukaresti sportszállóban. Három ilyen létesítmény van a fővárosban, sehol sem kaptak már helyet. Ezt jelezték a szövetség vezetőinek is, viszont a szatmáriak sérelmét figyelmen kívül hagyva mégis a bukaresti helyszín mellett döntöttek. „Egyelőre, az álláspontunk az, hogyha nem biztosítanak szállást, akkor nem megyünk el a négyes döntőre. Erről kedd este fogunk beszélni a klub vezetői” – mondta lapunknak az egyesület elnöke, Fógel László.

A VSK vezetői a bukaresti hotelek magas tarifái miatt ragaszkodnak a sportszállókhoz. „Tízszer drágább egy hotelben szobát foglalni, mint egy sportszállóba” – magyarázta Fógel.

Mint arról már beszámoltunk, a Román Kupa négyes döntőjének szervezésére Sepsiszentgyörgy és Târgovişte jelentkezett. Mivel a háromszéki település sportcsarnokában még zajlanak a padlócsere-munkálatok és a dâmboiţai település csak két szavazatot kapott a résztvevő négy csapattól (az MCM Târgovişte mellett a VSK szavazott Târgovişte mellett), ezért a szövetség Bukarest mellett döntött, bár az említett két együttes semleges helyszínt javasolt.