„Nem kell félelemben éljünk”

„Nem kell félelemben éljünk”
Karácsonyi műsort adtak elő kedden délután a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium szociális napközijébe járó diákjai, majd gyerekek és szülők szeretetvendégségen vettek részt.

Amint Dombi Enikő vallástanár, szociális munkás, a napközi vezetője elmondta, az iskola mintegy húsz alsó tagozatos tanulója jár ide, legnagyobbrészt hátrányos helyzetben lévő családok gyermekei. Tanítás után után ebédet kapnak a Lorántffy központban, majd délután négy óráig megírják a házi feladataikat, tanulnak. A napközi ingyenes, és a Királyhágómelléki Református Egyházkerület támogatásával működik, immár húsz éve.

Biztonságban

Először Vinczéné Pálfi Judit előadótanácsos szólt a gyerekekhez. „Próbáljatok arra a könyvre figyelni, amelyből hozzátok szól az Isten szent és élő igéje ” – mondta, majd arra tért ki: sokunknak az életében van jelen a félelem – hiszen a pásztorok is féltek, amikor az Úr angyala megjelent előttük – például amikor úgy érezzük, hogy nincs célunk, vagy hogy nincsenek emberek, akiknek fontosak vagyunk; de Isten nem azért adott nekünk életet, hogy félelemben éljünk, hanem azért, hogy biztonságban érezzük itt magunkat, támaszt találjunk és szeretve legyünk, s ezért elküldte azt, aki számunkra ezt megadhatja. Ha csak egy kicsit is kinyitjuk szívünk ajtaját, be tud lépni a szívünkbe az Üdvözítő és mindazt, ami rossz, ellenkező előjelűvé tudja változtatni. Fontos, hogy ezt az üzenetet vigyük magunkkal: nekem, neked az az Üdvözítő érkezett meg, aki az életünket meg tudja újítani, vágyjunk tehát Isten közelségére, legyen ez szép ajtó a mi karácsonyi ünnepünk felé.
Meglepetéssel folytatódott a műsor: a nagyváradi Szacsvay Imre iskola több hatodikos, hetedikes és nyolcadikos diákja, Kiss Tünde tanár vezetésével Kodály Zoltán gyűjtéséből származó szalontai betlehemest adott elő. A napközibe járó gyerekek előadásával folytatódott az ünnepség – karácsonyi énekek, versek hangzottak el, a gyerekek furulyáztak is, majd diákok, szülők, nagyszülők szeretetvendégségen vettek részt.

Neumann Andrea