Nem jogerős (?) döntés

Nem jogerős (?) döntés
Bihar megye – Mint arról már tájékoztattuk olvasóinkat, az ötödik fordulóban lejátszott Râmnicu Vâlcea-i CSM–Nagyváradi Bihar FC (1–0) II. ligás labdarúgó-mérkőzésen jogosulatlanul szerepeltették a házigazda együttesben Ionu\ Mandea játékost.

A váradi klub ezért óvást nyújtott be a Román Labdarúgó-szövetség illetékes bizottságához, amelyet az el is fogadott, majd csütörtökön értesítette a váradi csapatot a döntésről: a meccs végeredményét 3–0 arányban a Bihar FC javára írják. A dolog érdekessége különben, hogy az illetéktelen szerepeltetési ügyet a medgyesi és a petrozsényi csapat vezetői „szagolták” ki, s adták át a fülest a csak kínlódó csoporttestvérnek, mivel a Râmnicu Vâlceát így nagyon könnyen letaszíthatják az első helyekről.

Csakhogy ezzel még közel sincs vége a heccnek! A megbüntetett klub azonnal „igazságos” támogatók után nézett, és persze talált is (többek között Mitica Dragomir, a Hivatásos Labdarúgóliga elnöke személyében) olyat, aki tudja, hogyan lehet és kell is megszüntetni az igazságtalan (?) bántalmazásokat. Ezért illetékesék máris egy héttel későbbre, a jövő hét szerdai bizottsági ülésre halasztották az e heti „végleges” döntésük gyakorlatba ültetését.

 

Szántó Sándor