Nem jelölik a Policet és a Radioheadet a Brit Awardra!

Nem jelölik a Policet és a Radioheadet a Brit Awardra!
Nem jelölhető a következő a Brit Award könnyűzenei díjra a Radiohead és Prince, mivel albumuk nem került kereskedelmi forgalomba – írja a BBC információjára hivatkozva az inforadio.hu hírportál.

A díjért egyébként azok az előadók indulhatnak, akiknek az albuma felkerül az eladási listák első hetvenöt helyének egyikére. Az In Rainbows című Radiohead lemeze nem került kereskedelmi forgalomba, az albumot a rajongók az internetről tölthették le, s a letöltők maguk határozhatták meg, hogy mennyi pénzt fizetnek a tíz számért. A brit rockbanda eddig nem hozta nyilvánosságra, hogy mennyi pénz gyűlt össze október óta, de azt a sajtóértesülést, amely szerint a letöltők kétharmada egyetlen pennyt sem szánt a lemezre, visszautasította. Úgy tűnik, a Radiohead nem hagyja elúszni a Brit Award jelölést, s még december 31-én CD-én és bakeliten is kiadja az In Rainbows-t, így a 2009-es díj jelöltjei között lehet majd.

A „Herceg” is hibázott?

Prince azért marad ki a legjobb nemzetközi férfi előadók versengéséből, mert albuma, a Planet Earth egy lap mellékleteként jelent meg mintegy hárommillió példányban, tehát relatív ezért a korongért sem fizettek a rajongók plusz Fontokat. A díjátadót 2008. február 20-án tartják Londonban, az esemény házigazdája pedig a Black Sabbath énekese, Ozzy Osbourne és felesége, Sharon lesz. A jelöltek és a győztesek többségét egy ezerfős testület választja ki, amelyben zenekritikusoktól kezdve diákokig számos réteg képviselője foglal helyet. Négy díjat a közönség ítél oda, bizonyos díjak győztesét különböző médiumok hallgatói, nézői választják ki.