FRISSÍTÉS: Emil Boc azt állítja, hogy nem kapott idézést a DIICOT-hoz

Akt.:
Emil Boc
Emil Boc
Nem jelent meg csütörtökön Kolozsvár polgármestere a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) székházában, hogy részt vegyen a Mihai Lucan orvos ügye kapcsán folyó kihallgatáson.

Frissítés: Kolozsvár polgármestere, Emil Boc azt nyilatkozta, hogy nem kapott idézést a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatósághoz (DIICOT), hogy részt vegyen a Mihai Lucan orvos ügye kapcsán folyó kihallgatáson.

“A központi sajtóban megjelent hírekkel kapcsolatban, mely szerint beidézték a DIICOT-hoz Emil Boc polgármestert, a következőkben Emil Boc polgármester úr hivatalos nyilatkozatát tesszük közzé: ‘Nem kaptam a DIICOT-tól semmilyen idézést'” – közölte Kolozsvár polgármesteri hivatalának sajtóosztálya.

Emil Bocot csütörtökre hívták be a DIICOT székházához, hogy adjon nyilatkozatot a Mihai Lucan ellen folyó kivizsgálás kapcsán, de a polgármester nem jelent meg, hogy válaszoljon a nyomozók kérdéseire, ezért megtörténhet, hogy előállítási parancsot adnak ki a nevére.
Emanuel Ungureanu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője szerdán azt állította, hogy Emil Boc segítette a sikkasztás gyanúja alatt álló orvost egy koncessziós szerződéssel, hogy létrehozhassa a Lukmed magánklinikát.
“Kolozsváron Emil Boc segítette őt. Nem tudta volna létrehozni a Lukmed nevű bizniszt Boc úr nélkül. A helyi tanácsi határozatok sorából leszűrhetik, miként részesül egyre több előnyben ez a biznisz, amelyet a páciensek már csak ‘Lucfurt’-nak (‘Luklopás’) neveznek. Emil Boc urat Lucan professzor az állami és a magánklinikán is megműtötte. Boc úr személyi tanácsadójának nevezte ki. Ismerve Lucan ártalmas személyiségét, felmerül bennem a kérdés, mire taníthatta egészségügyi kérdésekkel foglalkozó személyi tanácsosként Boc urat?’ – mondta szerdán Emanuel Ungureanu a DIICOT székházától távozóban.

Az USR-s képviselő azt mondta, javasolta a nyomozó hatóságnak, hogy Emil Bocot és Kolozsvár korábbi polgármesterét, Gheorghe Funart is vizsgálják ki, utóbbi járult ugyanis hozzá az első koncessziós szerződés megkötéséhez.
‘Ha sikeres vállalkozáshoz akarsz receptet, íme: kapsz Kolozsvár központja közelében ezer négyzetmétert. Létrehozol egy magánklinikát. Abban a magánklinikában, amely a városháza haszonbérbe adott területére épült, minimum évi egymillió eurós profitot érsz el’ – mondta szerdán Ungureanu.
Mihai Lucan orvost ötmillió lejes sikkasztással gyanúsítja a DIICOT. A gyanú szerint egy korszerű orvosi készüléket törvénytelenül vittek át a kolozsvári Urológiai és Szervátültetési Intézettől Lucan magánklinikájára, ahol hat évig dolgoztak vele. Az orvosi felszerelés mellett az ezzel végzett kezeléshez szükséges fogyóanyagokat is rendszeresen az urológiai intézet vásárolta meg, a páciensek azonban a magánklinikának fizették ki a kezelés ellenértékét, beavatkozásonként 3.000 és 6.700 euró közötti összeget.

www.agerpres.ro