Nem játszottak a szatmáriak

Nem játszottak a szatmáriak
A Szatmárnémeti Olimpia FC – Szatmárnémeti Someşul Román Kupa–mérkőzést sem játszották le szerdán, ennek több oka is volt. A román szövetség zöldasztalnál dönt, ki nyeri a találkozót.

Egyik Szatmár megyei labdarúgó–együttes sem játszott szerdán a Román Kupa első fordulójában. Az Óvári Someşul – Mikolai Turul mérkőzés törlését már korábban lehetett tudni (a mikolaiak miután átadták a III. ligás helyüket új klubot alakítottak, a FRF ezért nem programálta végül őket), azonban egyes szatmári focidrukkerek nagy izgalommal várták a újjáéledő Szatmárnémeti Olimpia FC és a Szatmárnémeti Someşul összecsapást. Mivel tegnap úgy jelentették be az Olimpia illetékesei, hogy Mikolába rendezik a találkozót, ezért több szurkoló oda ment, azonban tegnap helyszínt kellett változtassanak: 12 órakor értesítettek, hogy Pusztadarócon játszák a találkozót.

A mérkőzést vezető nagyváradi bíróhármas azonban nem volt hajlandó tovább utazni Szatmárnémetiből. „Nekünk az Olimpia Stadionban rendezésre kerülő mérkőzésre van küldetésünk, nem megyünk máshova” – mondta az egyik bíró. Azonban az Olimpia Stadionban nem lehetett játszani, ugyanis a játékteret a napokban szorták le új fűmaggal (a kivitelező cég szerint augusztus 15–ig nem ajánlott a pályán való mérkőzés rendezése) és a pálya megvonalazása sem történt meg. Másrészt a pályát éppen locsólták. A két csapat minden esetre készen állt a mérkőzésre, a két klub vezetői pedig a maguk igazát bizonygatták egymásnak. Vasile Boudi, az Olimpia elnöke szerint még az is szabálytalan volt, hogy a Someşul a szilágysomlyói csapattal érkezett (mint ismeretes, a Someşul átköltözött a szilágyságba), pedig ők a szatmári klubnál igazolt játékosok ellen kell játszanak. Túloldalt a szilágysomlyói vezetők azt mondták: mivel az Olimpia nem tudta biztosítani a rendezési feltételeket, ők nyerik majd zöld asztalnál a találkozót.

A román szövetség (FRF) a napokban dönt majd, ki nyeri a találkozót, ennél fogva pedig mely csapat kvalifikálja magát a következő körben.