Nem játszhatnak Bukarestben a lányok

Nem játszhatnak Bukarestben a lányok
Bizonyossá vált, hogy a román női kézilabda válogatott nem játszhatja le Bukarestben a pekingi olimpiai játékokon való szereplést eredményező pótselejtező mérkőzéseket.

Az ok: a kézilabda olimpiai pótselejtezővel egy időben Adrian Diaconu ökölvívó világbajnoki címvédő meccsére kerül sor. Egyeztetésre ült össze Cristian Gaţu a Román Kézilabda- és Rudel Obreja az Ökölvívó-szövetség eleső embere, s hosszabb vitát követően sikerült megegyezniük, így a Gheorghe Tadici edzette kézilabdás hölgyek „számüzetésbe” kerülnek. Ennek leginkább a sportág váradi szerelmesei örülhetnek, mert a lehetséges mérkőzés-lebonyolítási helyszínek között felmerült a nagyváradi Antonio Alexe Sportaréna neve is.

Egyébként Cristian Gaţu tagadta azokat a híreszteléseket, miszerint veszekedésbe torkolott volna az Obrejával történt egyeztetés. „A sportvezetéssel vagyok elégedetlen, mert borzasztóan kevés Romániában a sportcsarnok, ahol nemzetközi jellegű eseményeket lehet lebonyolítani. Isten őrízzen bennünket attól, hogy fejlődjön a román sport, mert akkor nem lesz ahol megrendeznünk az egymást követő seregszemléket” – nyilatkozta irónikusan a kézilabda szövetség első embere.