D’ale porcului

2021.02.25. 16:22

Disznótoros fesztivál, idén másképp

A világjárványra való tekintettel rendhagyó módon rendezik meg február 27-én, szombaton a D’ale porcului nevű disznótoros fesztivált Nagyváradon. A hetedik alkalommal megszervezendő esemény ezúttal csupán kóstolóverseny formájában valósul meg, amelyre a feliratkozott csapatok/önkormányzatok otthon elkészített ételeket küldenek a zsűrinek, amely a nap végére kihirdeti a nyerteseket. A verseny a félixfürdői President szállodakomplexumban valósul meg, az elkészített ételeket a zsűrinek 10–15 óra között lehet kiszállítani.

A csomagnak tartalmaznia kell: pálinkát (két fél literest), kolbászt (legalább fél méterest), hurkát, toroskáposztát (legalább fél kg), helyi terméket, füstölt hidegtálat (minimum fél kg), bort (két egy literest). A szervezők újrahasznosítható tárolóedények alkalmazását – üveg, papír, alumínium stb. – javasolják.

A főzsűri hivatásos szakácsokból áll: Ştefan Bercea, a szakácsok és cukrászok országos egyesületének (ANBCT) elnöke, Ciprian Nicolescu, a 2020-as gasztroolimpia romániai senior csapat mentora és felkészítője, Adrian Neag, az ANBCT programigazgatója, Lavinia Maier, a nagyváradi „Graf” étterem séfje, Alexandru Şandrău, a President szállodakomplexum séfje, Bogdan Vandici, a „Chefi la cuţite” 2018 nyertese, Eugen Bar, gasztronómiai világverseny egykori résztvevője, Nicolae Pop fesztiváligazgató. Hozzájuk partnerek, támogatók képviselői társulnak, akik különdíjakról fognak dönteni. A zsűri legkevesebb 11 díjat oszt ki, a legjobb pálinka, legjobb kolbász, hurka, toros, legjobb helyi termék, legjobb füstölt hidegtál, legjobb bor kategóriában, emellett pedig különdíjakról és dobogós helyezésekről is döntenek. Az eredményhirdetést élőben, a közösségi oldalakon közvetítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában