Nem írják be a jegyet

Szatmár megye – Hétfőn a pedagógusok annak ellenére, hogy feleltettek, nem írtak be egy jegyet sem az osztálynaplókba. Így tettek a Szatmármegyei tanárok is, csatlakoztak a tiltakozó akcióhoz, ily módon adva hangot elégedetlenségüknek.

A pedagógusok a tanügyi állások számának csökkentése, és az egyre csökkenő bérek miatt tiltakoznak, valamint az ágazat problémáira is fel akarják hívni a szaktárca vezetőjének figyelmét, aki úgy tűnik egyelőre ezekkel a gondokkal nem foglalkozik.
Kérdésünkre egy szatmárnémeti történelemtanár elmondta, annak ellenére, hogy több növendékét is feleltette, az osztálynaplóba egy jegy sem került be tegnap. Úgy tervezi, hogy a napokban megvárja a minisztérium döntését és csak azután dönti el, hogy bevezeti-e, vagy sem az osztályzatokat. Emellett tudomása szerint április 22–én a tanárok általános sztrájkba kezdenek, melynek időtartamát egyelőre még nem lehet tudni. Az oktató szerint figyelembe kellene venni, hogy nincsenek megfizetve rendesen a pedagógusok, valamint a tiltakozásoknak a diákok látják kárát, mivel, ha nincs elegendő jegy, nem lehet lezárni a tanulókat, így pedig akár be is fagyaszthatják az évet. Elmondta, egyelőre ez a veszély nem áll fent, de ha továbbra sem írnak be jegyeket és az általános sztrájk is elhúzódik, akár erre is lehet számítani. A tanár együttérez növendékeivel, hiszen tudja mennyi munka áll egy–egy jegy mögött.