Nem indultak a vonatok

Nem indultak a vonatok
Tegnap tizenhat Szatmár megyei vonatjáratot függesztett fel a CFR, várhatóan ma sem indulnak szerelvények Nagykárolyba és Apába. Az utakat közben letisztítottak, már nincs sárga jelzés.

 

 

A szerdai hóvihar miatt a Román Vasúttársaság (CFR) is kénytelen volt felfüggeszteni több vonatjáratát Szatmár megyében. A CFR Rt. személyszállító osztályának a közleménye szerint tegnap tizenhat járat nem indult el: Halmi, Nagykároly, Sarmaság, Kolozsvár, Apa, Nagybánya, Szatmárnémeti irányába felfüggesztették a személyvonat–járatokat, de a szatmárnémeti vasútállomás tájékoztatása szerint ma sem indul járat Apa és Nagykároly irányába. Aki úgy dönt, hogy vonattal akar utazni, annak ajánlott előbb telefonon tájékozódnia, hogy indul–e a kiszemelt járat.

Közben Szatmár megye útjait letisztították a hótól. Tegnap 12 óra után a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének téli parancsnoksága értesítőjéből kiderült, már nincsenek lezárt utak a megyében, viszont a havas aszfalton ajánlott az óvatosan vezetni. A munkagépek folyamatosan dolgoztak és szerencsére nem havazott. A sárga hóvihar-jelzést is feloldotta az Országos Meteorológiai Intézet (ANM). Az előrejelzés szerint fokozatosan melegszik az idő, havazás még várható, de a hétvégén, vagy a következő hét elején már napsütés, akár „pluszos” hőmérséklet is lehetséges. A szatmári felügyelőség képviselői elmondták, készenlétben állnak, ha megnő a folyók vízhozama a hó olvadása miatt.