Nem hétköznapi „hétközi” lesz

A tavaly nyári sorsoláson megállapított fordulók idejét megmásítva, a Román Labdarúgó-szövetség sűríti a harmadosztályú csaták időpontjait is. Ennek fő oka a közelgő labdarúgó Eb.

A labdarúgó harmadik liga hétközi fordulójában a listavezető Félixfürdői Lotus-Luceafărul a jó középmezőnyhöz tartozó Marosvásárhelyi Gaz Metant fogadja kedden. A mérkőzés helyszíne 17 órai kezdettel a szentjánosi pálya lesz. Játékvezető: Virgil  Luca (Temesvár), partjelzők: Flavius Damaschin és Gabriel Bârjac (mindketten Zilah). Szövetségi megfigyelő: Eugen Pârvulescu (Nagyszeben).

Ketten a kiesés ellen

A kiesés ellen harcoló Nagyváradi Bihar FC II. ismét hazai pályán küzdhet a számára létfontosságú pontokért. Pénteken javuló játékkal az akkor még feljutási talonban levő Nagybányai FC-t fektette két vállra, s ha hasonló stílusban és szellemben játszanak Dănuţ Baba edző tanítványai, a Motorul pályán nem maradhat el a siker a Kolozsvári Sănătateával szemben sem. Játékvezető: Biró Gábor (Arad), partjelzők: Pántis Róbert és Elena Munteanu (Marosvásárhely). Szövetségi megfigyelő: Romeo Malac.

Egyedül a Belényesi Bihorul lép pályára idegenben, Désen az ötödik helyen tanyázó Unirea ellen játszik. A vendégek sem menekültek meg százszázalékosan a kieséstől, jól jönne számukra legalább egy döntetlen eredmény! Játékvezető: Gavrilă Gheorghe (Brád), partjelzők: Aurelian Baleanu és Cosmin Danciu (mindketten Déva). Szövetségi megfigyelő: Tamás Zoltán (Székelyudvarhely).

III. Liga, 26. forduló

A labdarúgó harmadosztály 6. csoportja 26. fordulójának műsora, kedd, 17 óra: Mikolai Turul–Nyárádtői Unirea, Máramarossziget ’96–Régeni Avântul, Dési Unirea–Belényesi Bihorul, Szovátai Mobila–Balázsfalvi Inter, Nagyváradi Bihar FC II.–Kolozsvári Sănătatea, Félixfürdői Lotus-Luceafărul–Marosvásárhelyi Gaz Metan, Besztercei Gloria II.–Szatmárnémeti Someşul, Nagybányai FC–Marosvásárhelyi Trans-Sil, Kolozsvári Universitatea 1919–Szatmárnémeti Olimpia.