Nem használ a római botrány a turizmusnak

Nagyvárad – Egy román állampolgár által Rómában nemrég elkövetett gyilkosság kiváltotta botrány negatívan hatott a Romániából Olaszországba irányuló turizmusra is.

A gyilkosság kiváltotta botrány fokozta az olaszok ellenszenvét az Olaszországot elárasztó románok iránt, és sajnos már nem csak a csőcselékre irányul, hanem az ott legálisan munkát vállalókra és a turistákra is. Érdeklődtünk néhány nagyváradi turisztikai irodánál, hogy miként befolyásolta az olaszországi botrány az olaszországba irányuló turizmust? Egyedül a Travel Expresnél mondták, hogy nem észleltek semmiféle változást, az Eurotournál pedig nem tudtak válaszolni, mert a nagyváradi irodájuk nem szervez kirándulásokat Olaszországba.

A Paradis Travelnél azt mondták, hogy az olaszok románokkal szemben támadt ellensznve negatívan befolyásolja az Olaszországba irányuló turizmust, csökkent az odautazni szándékozók száma, bár jelenleg extraszezon van, s ilyenkor más években is kevesebben utaztak.

A Brigitte utazási iroda vezetője szerint sem használt a római botrány. Gondjuk ugyan még nem adódott, de észre lehet venni, hogy még Firenzében is csúnyán néznek a román turistacsoportokra. Éppen nem bántják vagy sértegetik őket, mert látszik, hogy szervezett turistacsoportról van szó, nem pedig kalandorokról, de ellenségesebb a közhangulat velük szemben, mint ezelőtt.