Nem hallgatja ki a szenátus védelmi bizottsága a belügyminisztert és a főváros prefektusát

Speranţa Cliseru és Carmen Dan
Speranţa Cliseru és Carmen Dan
Levette keddi napirendjéről Carmen Dan belügyminiszter és Speranţa Cliseru fővárosi prefektus kihallgatását a szenátus védelmi bizottsága.


A szenátus védelmi bizottságának keddi napirendi pontjai között szerepelt, hogy az augusztus 10-ei, Victoriei-téri tüntetéssel kapcsolatban kihallgatja 13 órától Speranţa Cliseru bukaresti prefektust, 13:45-től Laurenţiu Cazant, a tüntetésen közbelépő csendőri alakulat vezetőjét, és 14:30-től Carmen Dan belügyminisztert.

Şerban Nicolae szenátor azonban javasolta, hogy vegyék le a napirendről a kihallgatásokat, mert azokat nem a teljes bizottság, csak a testület vezetőségének egy része javasolta, ami szabályellenes.

Speranţa Cliseru azt követően jelent meg a kihallgatáson, hogy a bizottság 7 támogató és 4 ellenszavazattal levette azt a napirendről. A prefektus néhány percen keresztül hallgatta a Szociáldemokrata Párt és az ellenzék között folyó vitát, majd távozott. Ezt követően a PSD szenátorai is elhagyták a termet, az ülést pedig kvórumhiány miatt felfüggesztették.

www.agerpres.ro