Nem gyávaságból mondana le!

Nem gyávaságból mondana le!
A Nagyváradi VSK D&C kézilabda csapat edzője, Adrian Rus a Suceavai Bucovina elleni döntetlent követően kijelentette, hogy a lemondás gondolata foglalkoztatja. Tanítványai ugyanis nem tartják be utasításait.

A különben színvonalas és izgalmas, döntetlenül végződő csata után tartott sajtótájékoztatón mindkét szakirányító a másik csapatát dícsérte, ám abban mindkettőjük véleménye megegyezett, hogy a roppant izgalmas végjátékban bármelyik együttes nyerhetett volna. Petru Gherban, Sucevai Bucovina U: – Köszöntöm a váradiakat azért, ahogy ezen a találkozón harcoltak és játszottak. Őszinte leszek: a válogatott alapjátékosával, Bibiriggel (is) megeresített csapatommal győzni jöttünk Váradra. Megnyerhettük volna ezt a mérkőzést, ám ugyanúgy veszíthettünk volna, ha például az utolsó másodpercekben Nemenco nem hagyja ki helyzetét egyedül a kapusunkkal szemben vagy, ha a játékvezető akkor megadja ellenünk a hét méteres büntetőt. Ezért is tartom szépnek a sportjátékokat, és mi mindent megteszünk azért, hogy sportszerű, jó csapatunk legyen, ám egyelőre még nem gondolhatunk nemzetközi szereplésre, mivel a mi városunk inrastrukturája még nem megfelelő.

A lemondás nem megoldás

Adrian Rus, VSK D&C: – Engem személy szerint nagyon zavar ez a félsiker, annak ellenére, hogy ismerem az ellenfél képességeit, és tudtam, nagyon nehéz meccs vár reánk. Ezt megbeszéltük a játékosokkal is, és mindenikük számára megállapítottam a teendőket. Azonban én beszélek, és csak én hallom, mert elfelejtik mire is kértem őket. Nagyon elégedetlen vagyok a védelmünkkel, és ezért komolyan gondolkodom a lemondásomon, holott az nem megoldás. Nem vagyok gyáva és nem akarok bajban megszabadulni a fiúktól, de ez nem mehet így tovább.