Nem fogják észrevenni a határátlépők a szigorított ellenőrzéseket

A Határőrség tervei szerint egy átlagos utazó semmit sem fog észrevenni abból, hogy szigorítják az ellenőrzéseket a robbantásos fenyegetések miatt a határokon. A Határőrség szóvivője azonban azzal kapcsolatban semmit sem árult el, hogy mit is jelentenek pontosan a szigorított ellenőrzések.

Kovács Iván úgy fogalmazott, az intézkedések jellege indokolja, hogy ne tájékoztassák részletesen a lakosságot. Csupán annyit árult el, hogy a szigorítás a határátkelőkön kívül a zöldhatárt is érinti majd. A szóvivő nem mondta meg azt sem, melyik átkelőkön vezetik be a szigorúbb ellenőrzést. A tervek szerint azonban egy átlagos utazó semmit sem fog észrevenni az intézkedésekből, és fél óránál többet sehol sem kell majd várakozni.

Kedden délelőtt Gyurcsány Ferenc közölte, a magyar titkosszolgálatok szerint valós és hiteles az a fenyegetés, amelyre a szlovák szervek figyelmeztették a magyar hatóságokat múlt szerdán, vagyis elképzelhető, hogy a kampány finisében választási nagygyűléseken robbantásokat hajtanak végre Magyarországon. A magyar hatóságok jelentésben három ember neve szerepel, akiket a magyar rendőrség jól ismer.