ERDON Országos hírek

2016.10.31. 07:52

Cioloş a Colectiv tragédiáról: Ne feledjük, hogy hová vezet a hazugság, az arrogancia és a korrupció

Dacian Cioloş miniszterelnök szerint mindenkinek tanulnia kell a Colectiv klubban történt tragédiából és nem szabad elfelejtenie, hogy hová vezet a hazugság, az arrogancia és a korrupció .

Dacian Cioloş miniszterelnök szerint mindenkinek tanulnia kell a Colectiv klubban történt tragédiából és nem szabad elfelejtenie, hogy hová vezet a hazugság, az arrogancia és a korrupció .

Isten nyugtassa azokat, akik elhunytak. Hozzátartozóiknak, a túlélőknek gyors felépülést kívánok, kívánom, hogy nyerjék vissza az életbe vetett hitüket. Valamennyiünknek tanulnunk kell a Colectiv klubban történt tragédiából és nem szabad elfelejtenünk, hogy hová vezet a hazugság, az arrogancia és a korrupció - írta Facebook bejegyzésében a kormányfő.

Dacian Cioloş vasárnap este virágot helyezett el és gyertyát gyújtott a Colectiv klub egykori épülete előtt, és megemlékezett arról a 64 fiatalról, akik az egy évvel ezelőtt kitört tűzvészben vesztették életüket.

A kormányfő a helyszínen azt mondta: a tragédia előtt senkinek sem volt bátorsága az egészségügyi rendszer, vagy a sürgősségi felügyelet hiányosságairól beszélni, a felmerülő gondokat folyamatosan a szőnyeg alá sepertük .

Az elmúlt egy évben, kín-keservesen megkezdtük a hibák kijavítását. Azt gondolom, hogy a törvények és szabályzatok módosításán túl, a legnehezebb az emberek mentalitását megváltoztatni - jelentette ki Dacian Cioloş.

Vasárnap, a Colectiv klubban elhunytak emlékére nagyméretű fekete lepellel borították be a kormánypalota homlokzatát.

AGERPRES/(RO - szerző: Mădălina Cerban, szerkesztő: Nona Jalbă; HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!