Nem fizeti senki választási kampányát

Nem fizeti senki választási kampányát
Marosvásárhely – Ciprian Dobre a Megyei Tanács alelnöke, volt prefektus, élesen bírálta Cristian Georgescu és társai által kezdeményezett, a politikai pártok finanszírozásával kapcsolatos törvénytervezetet.

A szociál – demokrata szenátor, Cristian Georgescu és nyolc szociál- demokrata (PSD) társa, többek között Serban Mihailescu és Serban Nicolae, a politikai pártok finanszírozását szabályozó törvény módosítását célzó törvénytervezetet dolgoztak ki. A tervezet szerint az őszi parlamenti választásokon részt vevő pártok minden egyes jelöltje 25000 lej részvételi pénzt kellene, kapjon az ország költségvetéséből. A jövőre gondolva, a szociál –demokraták nem feledkeznek meg a polgármester-jelöltekről és a megyei tanács elnök-jelöltekről, sem akik a törvénytervezet megszavazása esetén, szintén a fenti összegekből gazdálkodhatnának. Viszont nem ennyire bőkezűek a vidéki polgármester-jelöltekkel, akiknek csak a fele összeget adnák.

A liberális Ciprian Dobre meglepetéssel tapasztalta, hogy a PSD fiatal politikusai átvettek a párt dinoszauruszainak politikai szokásaiból. Így hát Cristian Georgescu szenátor látva, hogy a párt katasztrofális politikájának köszönhetően egy megyei szintű tisztséget sem tudtak megkaparintani, sietve egy törvényjavallattal rukkolt elő. Dobre tiltakozik és nem ért egyet azzal, hogy Cristian Georgescu és társai választási kampányát az általa befizetett díjakból és illetékekből finanszírozzák.

Hétfőtől, a párt székhelyén minden marosvásárhelyi lakos feliratkozhatok arra az aláírásokat gyűjtő listára, melynek segítségével majd befolyásolni lehessen a PSD esetleges törvényhozó javaslatát. Hasonló listákat indítanak Szászrégenben, Segesváron és Dicsőszentmártonban. „Én nem akarom fizetni senki választási kampányát. Egy négy éves tapasztalattal rendelkező szenátor, melyik a szenátusi ülésekről való 64%-os hiányzásával hívta fel magára a figyelmet először is arra kellene őszpontosítson, hogy menjen dolgozni”, jegyezte meg Dobre.